Klimmuur_vestiging_DenHaag_HS_900x700

Klimmen bij de Klimmuur

Beestboulders en de Klimmuur zijn onderdeel van dezelfde familie. Bij de vestigingen van de Klimmuur kun je toprope en lead klimmen: gezekerd aan een touw tot een hoogte van wel 20 meter. Vind je boulderen leuk en wil je jezelf uitdagen? Probeer dan een keer een kennismakingsles klimmen! 

   meer info over de kennismakingsles

   Amsterdam, Haarlem, Den Haag, Rotterdam

Klimmen
Je kunt bij ons zelfstandig komen klimmen als je een zekerbewijs hebt, of kunt aantonen dat je voldoende ervaren bent om zelfstandig aan de slag te kunnen. Als dat niet het geval is, dien je eerst een kennismakingsles of basiscursus te volgen. We zijn daar behoorlijk streng in, hetgeen met veiligheid te maken heeft, natuurlijk.

Als je wilt voorklimmen, kan dat bij ons natuurlijk ook. Je moet dat dan wel even afstemmen met degene, die dan bij de klimmuur werkt en verantwoordelijk is. Tijdens drukke uren – het kan soms behoorlijk druk zijn – wordt er niet voorgeklommen.

Nog nooit geklommen?

Met een kennismakingsles kun je op een eenvoudige manier bij ons kennis maken met het klimmen. Natuurlijk zijn de veiligheid en de spelregels belangrijk, maar we gaan meteen aan de slag en voordat je het weet zit je boven in de klimmuur.

Wat heb je nodig om te kunnen klimmen?
Net als bij boulderen is het bij klimmen belangrijk om kleding te dragen waar je je vrij in kunt bewegen. Daarnaast zijn klimschoenen (bij ons te huur als je geen eigen paar hebt) verplicht.

Het materiaal wat je nodig hebt – een klimgordel en zekermateriaal – krijg je bij de kennismakingsles van je instructeur. Ook kun je eventueel een pofzakje huren.