voorklimmen

Voorklimcursus

Als je een tijdje aan het klimmen bent, komt er een moment dat je een volgende stap wilt maken. Je wilt bijvoorbeeld leren voorklimmen. Daarvoor hebben we de voorklimcursus. Tijdens deze cursus ligt de focus op het voorklimmen, met alle aspecten, die daar bij horen. Je leert voorklimzekeren en touwtechnieken. Veel aandacht wordt besteed aan veiligheid.

   4 lessen van 2,5 uur

   vanaf 18 jaar

   99,- per persoon (excl. evt. materiaalhuur)

   Amsterdam, Haarlem, De Uithof, Rotterdam

Voorklimmen
Klim je al een tijdje en ben je opzoek naar de volgende uitdaging? Dan is de voorklimcursus iets voor jou! Deze cursus is de perfecte voorbereiding op een cursus zelfstandig rotsklimmen, en brengt leuke nieuwe uitdagingen met zich mee. Leer nieuwe zeker-, klim- en touwtechnieken, en oefen met nieuwe materialen! Een goed instapniveau is 6a of 5c+. Waarbij je liefst al wat beter thuis bent in het klimmen in de overhang. Zien we jou bij de volgende cursus?

Voorklimcursus

Met het voorklimmen zit het touw niet bovenaan vast, zoals bij toprope klimmen, maar neemt de klimmer het touw zelf mee naar boven. Door het touw om de zoveel meter door een setje aan de muur te halen blijf je veilig gezekerd. Deze manier van klimmen brengt wel wat nieuwe technieken en uitdagingen met zich mee. In 4 lessen leren we jou alles om veilig voor te klimmen. We zullen je stap voor stap bekend maken met de juiste voorbereidingen, het voorklimzekeren, het voorklimmen en met het veilig vallen. In de laatste les wordt je geëxamineerd en krijg je als je slaagt de K3 status. Met deze status kun je bij alle vestigingen van De Klimmuur en bij diverse andere hallen in Nederland zelfstandig voorklimmen. Als je het onder de knie hebt kun je in de laatste les een poging wagen de 16 meter hoge voorklimwand uit te klimmen! 

De kosten voor de cursus zijn € 99,00 inclusief al het benodigde materiaal en exclusief entree. Als je al een abonnement bij ons hebt, hoef je natuurlijk niet nog eens extra entree te betalen. Elke 1e zondag van de maand begint een nieuwe cursus. En bij voldoende aanmeldingen starten we er ook vaak nog één doordeweeks. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Voorklimmen in de hal

Bij Klimmuur Amsterdam hebben we een overhangende voorklimwand met routes van diverse niveau’s (5B tot 7c) waar je je hart op kunt halen. Deze voorklimwand is de hele week toegankelijk voor iedereen die veilig en zelfstandig kan voorklimmen. Als het rustig is in de hal kun je ook op de korte overhang voorklimmen

Wil je voorklimmen? Meld je dan altijd even aan de bar bij het personeel. Touw kan je bij ons lenen.

Mensen die dit interessant vinden, vinden dit ook interessant

Basiscursus Klimmen

Leer zelfstandig sportklimmen
99,-
  • Leer de basis van het sportklimmen
  • Behaal zelfstandig klimcertificaat
  • Maand gratis klimmen na de cursus

Kinderfeestje Klimmen

Een super spannend en leuk feestje
20,50
  • Een super spannend feestje
  • Wie bereikt de top?
  • Per 3 kinderen 1 volwassene

Jeugdcursus klimmen

Leer zelfstandig sportklimmen (10 t/m 16 jr.)
79,-
  • Leer de basis van het sportklimmen
  • Behaal je zelfstandig klimcertificaat
  • Maand gratis klimmen na de cursus