Jeugd
Onderwijs
Beweging is essentieel voor onze gezondheid. Maar beweging gaat wat ons betreft niet zonder plezier. De filosofie van De Klimmuur is dan ook om leerlingen vooral veel plezier te laten hebben en ruimte te bieden om eigen initiatief te nemen. De beweging volgt dan vanzelf. Klimmuur Den Haag De Uithof biedt spannende, uitdagende, maar vooral leuke activiteiten voor schoolgroepen. Bij Klimmuur Amsterdam bieden we sportlessen aan voor middelbare scholen, MBO/HBO of Universiteiten.
Klimmen bij Klimmuur Amsterdam
De leerlingen gaan zich voornamelijk bezighouden met het klimmen en natuurlijk de veiligheid. Sport begint met plezier! Hierbij maken de leerlingen spelenderwijs kennis met de veelzijdigheid van de klimsport. Denk hierbij aan: kracht, balans, tactiek, vertrouwen, doorzettingsvermogen en samenwerking!

Groepen kunnen ook meerdere lessen volgen om zich te verdiepen in de klimsport. Hierbij gaan we vooral aan de slag met klimtechniek en leuke oefeningen. Daarnaast besteden we tijd aan diverse veiligheidsaspecten, het omgaan met de hoogte en materiaalkennis.

Kosten
De kosten bedragen € 8,50 per leerling per uur, met een minimum van € 127,50 per uur. Inbegrepen: alle benodigde materialen, instructie en het klimmen zelf. Prijzen zijn exclusief: klimschoenen en horeca. Mail ons voor meer informatie over de exacte mogelijkheden en voorwaarden.

Cursus
Naast losse kennismakingslessen biedt de klimmuur twee verschillende cursussen top-rope klimmen aan. In beide cursussen worden de leerlingen genormeerd en gecertificeerd opgeleid.

Jeugdcursus Indoor Sportklimmen KO2 (t/m 14 jaar) of K2 (vanaf 14 jaar): Zelfstandig top-rope klimmen bij de vestiging van De Klimmuur waar je de cursus hebt gevolgd.

Tijdens de jeugdcursus worden de volgende onderwerpen behandeld: – Klimmen op verschillende wanddelen; – Veilig zelfstandig zekeren met verschillende zekerapparaten; – Kennis en gebruik van de bij top-rope klimmen behorende materialen zoals gordel, karabiners, en klimschoenen; – Klimtechnieken.

De cursus wordt afgerond met het K2-diploma en bestaat uit acht lessen van één uur. De kosten bedragen € 79,00 per leerling. We hanteren een minimum van 10 deelnemers per keer.

Voor € 5,00 per leerling kan er een officiële registratie bij de branchevereniging klimsport worden aangeschaft. Dit is inclusief de bijbehorende magneetkaart.

Sportdag
Voor het organiseren van een sportdag in de Uithof hebben we naast klimmen en boulderen diverse andere sportieve mogelijkheden die we in samenwerking met andere aanbieders in De Uithof kunnen verzorgen. Neem contact met ons op voor meer informatie.