BEEST SERIES

OPEN BOULDER COMPETITIONS FOR ALL LEVELS

Ben jij klaar om je boulder skills op de proef te stellen? Doe dan mee aan de Beest Series – Open Boulder Competities voor alle niveaus. De Beest Series bestaat uit 6 individuele competities die om de beurt in één van onze hallen zal plaatsvinden. [English]

Voor wie?

De Beest Series competities zijn bedoeld voor iedereen! Dus ook als je pas net bent begonnen met boulderen kan je deelnemen aan onze competities. Het niveau van de comp-style boulders loopt van 5A tot 7C+ waardoor zowel beginnend als ervaren boulderaar de uitdaging aan kunnen gaan.

Deelname

Deelnemers hoeven zich niet in te schrijven en kunnen starten op een tijdstip naar keuze. Deelname kost €5,- voor abonnementhouders en €15,- voor niet-abonnementhouders.

Meer dan een competitie

De competities van de Beest Series draaien vooral om plezier en gezelligheid. Verwacht een dag gevuld met vette comp style boulders, daag je vrienden uit en laat je inspireren door je mede-boulderaars.

De hele dag kun je genieten van goeie tunes en een lekker hapje of drankje. Na de competitie en prijsuitreiking is iedereen welkom bij de afterparty, waar onze DJ tot laat lekkere plaatjes zal draaien!

Data

16.09.23 - Beest Boulders Amsterdam

Comp 14:00 – 18:00 | Finals 19:00 – 21:00 | Prizes 21:30 – 22:00 | Afterparty 22:00

28.10.23 - Beest Boulders Antwerpen

Comp 14:00 – 18:00 | Prizes and raffle 18:30 | Halloween party 20:00 – Late

11.11.23 - Beest Boulders Den Haag HS

Timetable coming soon

09.12.23 - Het Lab Amsterdam

Timetable coming soon

20.01.24 - Beest Boulders Rotterdam

Timetable coming soon

24.02.24 - Beest Boulders Den Haag Centrum

Timetable coming soon

BEEST SERIES PRIJZEN SPONSORS:

Spelregels

Bij binnenkomst ontvangt je als deelnemer een scoreformulier. Vervolgens heb je 4 uur de tijd om 15 competitie boulders te toppen. Je hebt 5 pogingen per boulder. Voor elke flash poging, zone en top zijn er punten te behalen. 

Na afloop lever je het scoreformulier in bij de bar waarna we prijzen zullen verloten onder alle deelnemers. Bij Beest Boulders Amsterdam & Den Haag Centrum zullen er ook finales zijn. Van de categorie (M/W) zullen de 5 beste deelnemers het tegen elkaar opnemen in een bloedstollende finale met tot slot een prijsuitreiking.

ZONE

De zone is een punt, meestal halverwege de boulder, waar de deelnemer een gedeelte van de punten kan behalen. De zone wordt behaald zodra de deelnemer de zone greep gecontroleerd vasthoudt of hier voorbij klimt. Kom je tijdens je pogingen niet verder dan de zone, dan behaal je alsnog een punt voor deze prestatie.

TOP

De top is de laatste greep en het eindpunt van de boulder. De boulder is getopt zodra de deelnemer deze voor enkele seconden met beide handen gecontroleerd vasthoudt zonder eruit te vallen. Zodra de deelnemer een boulder topt, krijgt 2 punten voor de boulder. 1 punt voor de zone + 1 punt voor de top. 

FLASH

Een flash wordt behaald zodra een boulder bij de eerste poging wordt getopt. Lukt dit niet bij de eerste poging, dan kun je dit aantal punten niet meer behalen voor deze boulder. Een deelnemer krijgt bij een flash, het maximale aantal punten (3) voor de boulder. 1 punt voor de zone + 1 punt voor de top + 1 punten voor de flash.